15 japanske specialiteter
Tilbudet er udløbet -
hvad gør du nu?
Du kan blive den første til at få besked når tilbudet kommer igen.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle de bedste deals og tilbud i én mail - helt gratis!
288,-
Ikke aktivt
værdi:
450,-,-
36%
Gå ikke glip af dette tilbud - næste gang
Dette tilbud er ikke aktivt længere. Men hvis du indtaster din e-mail i feltet til højre vil du ikke igen at gå glip af rabat, besparelser og gode tilbud med billig lav pris på alt fra restauranter til rejser og shopping.
Deal fra 18/3-2014
Vesterbro: Restaurant Banzai
15 velsmagende specialiteter over 5 serveringer.
Ægte japansk hverdagsmad, som giver gæsterne en spændende og autentisk oplevelse.
Udbyder
Tilbudet er fundet hos greed
Yderligere beskrivelse
Restaurant Banzai ligger i den hyggelige Skydebanegade på Vesterbro. Restauranten er lille og charmerende, og ejerne gør en dyd ud af at lave ægte japansk hverdagsmad, som giver gæsterne en spændende og autentisk oplevelse.
DET FÅR DU: 15 velsmagende specialiteter over 5 serveringer
KUN 288,- PER PERSON PÅ GREED.DK
Denne spiseoplevelse kan anvendes helt frem til den 1. juni 2014.
Siden 2001 har det dansk-japanske par, Akiko Nagae og David Muir, ejet og drevet Restaurant Banzai. Akiko, som er opvokset i Aichi-ken i Japan tæt på Nagoya, står for restaurantens menukort, der præsenterer et bredt udsnit af japanske rettter. Alle med oprindelse i Nagoyas egnskøkken, der blandt japanerne er kendt for kraftigere smag end f.eks. Kyotos forfinede madkultur. Her er tale om et ganske enestående køkken på den københavnske restaurantscene, da restauranten serverer den slags mad, som er livretter i de japanske hjem.
Som Adam Price skriver i sin anmeldelse af restauranten: "Tag trygt til Skydebanegade og råb: Banzai!"
15 velsmagende specialiteter over 5 serveringer Miso suppe Traditionel japansk suppe med soyabønner, kinaradisse, forårsløg og tang Saltet stegt laks Tangsalat Sunomono Wakame-tang og glasnudler Niku-dango Japanske svinekødsboller med sød sauce Namasu Gulerødder og kinaradisse i sød eddike Goma-ae Dampet spinat i sesam-dressing Agedashi tofu Stegt tofu med frisk ingefær, springløg, bonito(fisk)flager og soja Ohitashi Dampet okra med revet tørret fisk Nimono Græskar tilberedt ijapansk sauce Karage Indbagt kylling i ingefær Kinako Bøgehatte og enoki svampe i ingefærlage Otsukemono Hjemmelavet pickles med radisse Matcha is Grøn-te is Kage Japansk kage
Om Restaurant Banzai
RESTAURANT BANZAI Tæt ved Københavns banegård i den renoverede Skydebanegade ligger en lille japansk restaurant. Restaurant Banzai. Her gør ejerne en dyd ud af at lave ægte japansk hverdagsmad, som ikke tilpasses sarte, danske ganer. Målet er nemlig at give gæsterne så ægte en oplevelse som muligt.
Maden og atmosfæren Det smukke ji-skrifttegn for ”hurra” – som er det, Banzai betyder – er restaurantens logo og pryder facaden. Lokalet, man træder ind i, er ikke stort, men der er alligevel blevet prioriteret en miniature stenhave med klukkende vand for at sætte den rette atmosfære. I hjørnet kører tv’et på bedste japanske manér med sumobrydning. En pudsig, men autentisk detalje, som står i umiddelbar stor kontrast til de smukt anrettede tallerkener med lækre fiskeretter.
Siden 2001 har det dansk-japanske par, Akiko Nagae og David Muir, ejet og drevet restauranten. Akiko, som er opvokset i Aichi-ken i Japan tæt på Nagoya, står for restaurantens menukort, der præsenterer et bredt udsnit af japanske rettter. Alle med oprindelse i Nagoyas egnskøkken, der blandt japanerne er kendt for kraftigere smag end f.eks. Kyotos forfinede madkultur. Her er tale om et ganske enestående køkken på den københavnske restaurantscene, i det de laver den slags mad, som er livretter i de japanske hjem. Generelt er det japanske køkken let og lækkert med sine sunde retter, som altid er baseret på grundelementerne ris, nudler og tofu med en palet af tilbehør. Miso-suppen, som er lavet på sojabønner, er obligatorisk, for den bliver serveret til ethvert rigtigt japansk måltid. Også på Banzai.
På Banzai får gæsterne traditionelle retter fra det store og meget varierede japanske køkken. Et køkken man måske godt ind i mellem kan glemme i de sidste års enorme fokus på sushi-kulturen.
Området Restaurant Banzai ligger i en af Vesterbros smukkeste gader, Skydebanegade. I dag er der ikke meget kongeligt over hverken den eller resten af Vesterbro, men engang var det anderledes. Minderne om kongelige besøg på Skydebanegade står stadig tilbage i form af en 20 meter høj mur, der med gotiske spir og tårne mest af alt ligner facaden på en middelalderborg. Muren er dog kun 120 år gammel og blev opført af Det Kongelige Skydeselskab, som mindst en gang om året besøgte Vesterbro for at tage del i de tilbagevendende skyde-løjer, der måske kunne resultere i erhvervelse af både trofæ og titlen som fuglekonge.
Selve skydningen foregik på en smal strandgrund, der strakte sig mere end 500 meter fra Vesterbrogade helt ned til Kalvebod Strand, hvor Sønder Boulevard mange år senere blev anlagt. Og Skydebanegade har ikke sit navn uden grund, for det var præcis her den oprindelige skydebane lå. Skytterne indtog deres pladser, hvor Istedgade nu ligger, og pælen, man skød til måls efter, stod en snes meter fra kysten.
Senere da Istedgade blev anlagt og færdiggjort, måtte Den Kongelig Skydebane rykke længere op af Vesterbrogade. Skytterne fik dog en klækkelig erstatning for ulejligheden, og for pengene opførte de en høj mur, så skytterne ikke kom til at ramme de mange mennesker, der befandt sig i den stærkt befærdede Istedgade. Samtidig forhindrede muren, at almindelige mennesker fra gaden trængte ind og blandede sig med de fornemme skydebrødre.
De efterhånden mindre gunstige forhold for Det Kongelige Skydeselskab førte til, at hele den oprindelige skydebane blev solgt til murermester, Viktor Jensen. I årene omkring 1890 opførte han en boligbebyggelse i palæstil med tårne og masser af murudsmykning, som adskilte gaden fra alle de andre triste gader i nabolaget. Skydebanegade blev ikke anlagt med baggårde og korridorlejligheder, men for at udnytte grunden maksimalt pressede murermester Jensen seks snævre passager ind i gaden. Folk boede derfor cirka lige så tæt som andre steder, men det virkede finere, og gaden blev hurtigt en eksklusiv enklave på Vesterbro.
Fra Skydebanegade har man i dag stadig den fineste udsigt til skydeselskabets mur. Den er fredet, men har ikke længere nogen funktion. Gaden er hyggelig og stemningsfuld, og de smukke bygningerne huser familier, butikker og den hyggelige restaurant Banzai.
Greed.dk og Restaurant Banzai glæder sig til at invitere dig indenfor!
Anmeldelser
4 stjerner i Politiken
"Tag trygt til Skydebanegade og råb: Banzai!"
Læs hele Politikens anmeldelse her
Ekstra information
RESTAURANT BANZAI
Skydebanegade 16
1709 København V