Sådan laver du økonomisk aftensmad

Dette indhold er sponsoreret

Sådan laver du økonomisk aftensmad

Nu er det for alvor ved at blive efterår med regnvejr, mørkere dage og lavere temperaturer. Det indbyder til at bruge mere tid indendørs og lave varmere mad. Her kommer derfor nogle tips til at lave økonomisk efterårsmad.

Efterårsmad rimer for mange på simreretter, rodfrugter og supper. Det er gode udgangspunkter for at lave billig efterårsmad. Sæsonens grøntsager er altid billigere end dem, der ikke er i sæson, og grøntsager som gulerødder, kål, kartofler, svampe og græskar kan ofte fås til overkommelige priser. Det er derfor fornuftige grøntsager at basere sine efterårsretter på.

Der findes et hav af gryderetter og supper, man kan lave med udgangspunkt i rodfrugter og sæsonens grøntsager, som er både nærende og billige. Lav gerne store portioner, som du fryser ned, da det er både nemmere og billigere for dig i hverdagen. På den måde kan du også nemmere lave en madplan og overholde den, når det er nemt at varme maden op på andendagen.

En god måde at spare penge på er at bruge al den mad, du køber og genbruge eventuelle rester. Hvis du køber et græskar, kan indmaden bruges til at lave suppe. Kernerne kan man putte i ovnen og lave til sprøde snacks, der kan drysses over suppen, når den serveres. På den måde udnytter man hele grøntsagen og får mest muligt ud af den.

Det er også en god idé at købe ting på tilbud. Hold øje med supermarkederne tæt på dig og planlæg dine indkøb lidt. Man kan nemt spare i sit samlede madbudget ved at være lidt strategisk med sine madindkøb på den måde. Det er også en god idé at sørge for, at du altid har ting som pasta, ris og linser i dit køkken. Det er mættende og billige basisvarer, som er gode at have på lager og basere sine måltider på.

Når du planlægger dine indkøb, giver det mening at gøre i samspil med, at du laver en madplan for din uge. På den måde kan du sikre dig, at du får købt det nødvendige ind, og at det eventuelt er på tilbud. Hvis du laver store portioner, kan du fryse resten ned. Det er generelt et godt sparetip at fryse overskydende mad og råvarer ned til en anden gang, så det ikke går til spilde, hvis du ikke skal bruge det lige nu og her.

Hvis du gerne vil spare ekstra meget på dit madbudget, er et af de bedste tip at spise mere vegetarisk. Som alternativ til helt at undlade kød kan man også vælge billigere kødtyper såsom kylling og svinekød. Der kan også være mange penge at spare ved at holde øje med tilbud på kød, især hvis man er på udkig efter oksekød eller fisk.

Et sidste tip til at spise billigt i efterårsperioden er så vidt muligt at undgå at bestille takeaway. Udover at det ofte er ret dyrt, er det som hovedregel kun et måltid, man køber ind til og dermed er der ikke mad til flere måltider.

Hvis du har brug for gode redskaber til at lave lækker efterårsmad, så tag et hurtigt lån allerede i dag og få sat skub i dine madplaner.

Vil du gerne have dagens tip i din indbakke hver morgen?

Modtag dagens tip og dagens bedste deals til morgenkaffen. Læs mere om vores gratis service her.

Du kan let afmelde dig denne service igen:-)

Tilmeld dig
DK's bedste overblik

Ingen samler dagens deals så grundigt som os.
Vi får Trustpilot.
Få dagligt overblik over danske deals helt gratis:

Du kan nemt afmelde dig igen :-) Få mere at vide