Tips til at spare penge i dagligdagen

Ved at følge en række gode tips og tricks til at spare penge i dagligdagen, kan man skabe overskud i hverdagen, hvilket er godt for både krop og sind. Det handler i høj grad om rutiner, og det kan måske være svært de første par uger at følge metoderne. Dog vil man i høj grad være tilfreds med udviklingen fremadrettet, da gevinsten i nogle tilfælde kan være bemærkelsesværdigt stor.

Lav en madplan og planlæg dine indkøb

Ved at lave en madplan og holde fast i den rutine, kan man spare sig selv for en masse ture i det lokale indkøbscenter. Samtidigt undgår man de impulskøb man normalt ville foretage sig under daglige ture i supermarkedet. Ved at planlægge sine indkøb med en madplan i hånden, kan man måske nøjes med at handle ind 1-2 gange om ugen.

Man undgår dermed også at skulle tænke over hvad dagens retter skal være. Dette mindsker også forbruget af fast food, da man rent faktisk har mad klar derhjemme. En madplan kan desuden være med til at sikre en mere varieret kost, siden denne i højere grad er velovervejet i samspil med ugens resterende retter.

Indret dit hjem med energibesparende enheder

Stigende energipriser på tværs af alle segmenter har betydet at energibesparende alternativer er i kraftig vækst. I hjemmet er der flere muligheder for at sænke energiforbruget. En af de største poster i det almindelige forbrug i en husstand er elforbruget. Læs med og bliv klogere på mulighederne for at integrere LED belysning i dit hjem.

Ved at installere energivenlig belysning som anvender LED teknologi, kan energiforbruget sænkes betragteligt uden at det kræver en større ombygning. De fleste lamper med E27 fatning, kan hurtigt og nemt udskiftes med LED pære. Det kan derfor være en god ide at undersøge mulighederne for at skifte lyskilderne i hjemmet til energieffektive alternativer, for enkelt og effektivt at sænke elforbruget. LED belysning anvender nemlig op til 75% mindre energi end tilsvarende gløde og halogenpærer.

Benyt 7 dages reglen før større investeringer

Denne regel eller metode er rigtig smart at benytte sig af, hvis man har en tendens til at lave større impulskøb som man senere fortryder. Reglen består grundlæggende af, at vente med købe det man påtænker i 7 dage, fra købelysten opstod. Ved at gøre brug af denne metode, giver man sig selv mulighed for at gennemtænke om købet nu også er det rigtige.

Man finder derved ud af om man rent faktisk har brug for det pågældende produkt, eller om det blot var et øjebliks impuls. Hvis man stadig ønsker at købe produktet efter 7 dage, vil det derfor i stedet være et overvejelseskøb, og ikke længere et impulskøb. Denne metode kan derfor have en positiv økonomisk indvirkning på privatøkonomien. Fordi man netop opnår muligheden for at overveje købet en ekstra gang, og dermed kan undgå at bruge penge på en masse af de dyre ting, som man sandsynligvis alligevel ikke ville få brugt.

Vil du gerne have dagens tip i din indbakke hver morgen?

Modtag dagens tip og dagens bedste deals til morgenkaffen. Læs mere om vores gratis service her.

Du kan let afmelde dig denne service igen:-)

Tilmeld dig
DK's bedste overblik

Ingen samler dagens deals så grundigt som os.
Vi får Trustpilot.
Få dagligt overblik over danske deals helt gratis:

Du kan nemt afmelde dig igen :-) Få mere at vide